|W.A.N.T.E.D|

Friday, December 23, 2011

|tired n holiday

salam blogger., penat keja jea aku ney haa., huhu., tp xpe., dah resign dah., last 31dis ney., sblm 2 dah g holiday kat thailand., hehe., bez gak., hilang segala tekanan aku ney haa., serabut kepala otak.,
saja nak update., lama x update., huhu., tata.,

t upload pic la eh., tunggu.,  hehe.,

mood: xlarat
location: tempat keja., tunggu ayah datang., :)
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Thursday, December 15, 2011

|alhamdulillah again

akhirnya blog aku dpt semula., hacker kau ney kan, allah bg akal utk guna ngn btl tp kau x ., tu la terlebih bijak!!!
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Tuesday, October 4, 2011

| kenapa kau begitu kejam!!!!

| sejahat mana pown tp jangan lah jadi pembunuh., jangan tambahkan dosa dengan membunuh baby yg xbersalah., dia juga nak hidup didunia ney., jadi npa 'buat'kan baby 2 klw nak hapuskan dia???? sedangkan binatang sayangkan anak2., npa manusia sebaliknya???? binatang ada otak., manusia ada otak., binatang xdak akal., manusia ada akal., jadi fikirlah dengan akal yg ada!!!


♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

| tiada kata

Terkadang masa menikam dan terus berlalu pergi
Meninggalkan sisa dan membuka seribu luka di hati
Walau ku cuba hindarkan sesal di dada
Kesilapan lalu menghantui diriku..
Segala yang indah sering menemani ruang sepiku
Senyum dan tawamu masih jelas terbayang di mataku
Kini semuanya menjadi kenangan silam
Sesal hati dirundung kecewa..
Aku tak pernah menduga
Begini hebatnya duka lara bila berakhirnya cinta
Mengapa sukar untuk ku melupakanmu
Namun mudahnya kau membenci diri ini
Apalah gunanya ku terus mencari kesilapan diri
Sedang kau tak pernah ingin mengerti perasaan di hati
Pernahkah kau rasa hangatnya genangan
Air mataku yang tak mungkin mengalir...
Sungguh aku tak pernah mengerti
Mengapa semua harus begini
Seribu luka kesal di hati...
Betapa ku kesal biar ku sendiri..
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

| mana satu???


‎1.Jan = Setia-Egois
2.Feb = Pusat perhatian-Ramah
3.Mar = Keras kepala-Berani
4.Apr = Tegas-Susah di lawan
5.Mei = Jujur-Penyayang

6.Jun = Menarik-Keras kepala
7.Jul = Dewasa-Setia
8.Agt = Super-Pintar
9.Sep = Pendiam-Misteri

10.Okt = Manja-Baik
11.Nov = Penuh pesona-Anggun
12.Des = Ceria-setia

Yang Mana Satu Anda?...:)

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

| Akhirat nanti

| Di akhirat nanti ada 4 golongan lelaki yg akan ditarik
masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka
yg tidak memberikan hak kpd wanita dan tidak menjaga
amanah itu. Mereka ialah
:
1. Ayahnya
Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak2 perempuannya didunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya Dia membiarkan anak2 perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.
(p/s; Duhai lelaki yg bergelar ayah, bagaimanakah hal keadaan anak perempuanmu sekarang?. Adakah kau mengajarnya bersolat & saum?..menutup aurat?.. pengetahuan agama?.. Jika tidak cukup salah satunya, maka bersedialah utk menjadi bahan bakar neraka jahannam.)

2. Suaminya
Apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul! bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim dimana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dlm neraka.
(p/s; Duhai lelaki yg bergelar suami, bagaimanakah hal keadaan isteri tercintamu sekarang?. Dimanakah dia? Bagaimana akhlaknya? Jika tidak kau menjaganya mengikut ketetapan syari'at, maka terimalah hakikat yg kau akan sehidup semati bersamanya di 'taman' neraka sana .)
3. Abang-abangnya
Apabila ayahnya sudah tiada,tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.
(p/s; Duhai lelaki yg mempunyai adik perempuan, jgn hanya menjaga amalmu, dan jgn ingat kau terlepas... kau juga akan dipertanggungjawabkan diakhirat kelak...jika membiarkan adikmu bergelumang dgn maksiat... dan tidak menutup aurat.)

4. Anak2 lelakinya
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam. bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya...maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak....dan nantikan tarikan ibunya ke neraka.
(p/s; Duhai anak2 lelaki.... sayangilah ibumu.... nasihatilah dia jika tersalah atau terlupa.... krn ibu juga insan biasa... x lepas dr melakukan dosa... selamatkanlah dia dr menjadi 'kayu api' neraka....jika tidak, kau juga akan ditarik menjadi penemannya.)

Lihatlah.....betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah diakhirat pun tarikannya begitu hebat. Maka kaum lelaki yg bergelar ayah/suami/abang atau anak harus memainkan peranan mereka. Firman Allah S.W.T; "Hai anak Adam, peliharalah diri kamu serta ahlimu dari api neraka dimana bahan bakarnya ialah manusia, jin dan batu-batu...."..!!!!


♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Monday, October 3, 2011

| dulu dan sekarang


time couple ' BABY '
Dah break ' BABI ' .
Time couple ' SAYANG '
Dah break 'BANGANG ' .
Time couple ' I- YOU '
... ... Dah break ' WA - LU ' .
Time couple ' I LOVE YOU K BAII '
Dah break ' I HATE YOU CIBAI ' .
Time couple ' HI DARLING '
Dah break ' BYE ANJING ' .
Time couple ' HANDSOMENYA '
Dah break 'SAKAINYA' .
Time couple ' YOU LAWA LAH '
Dah break ' EH SIAL LAH.. PUIH KHOIK TUIHH...
 

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

| peliharalah :)

(¯`v´¯)Walau sekejam dan sejahat mana pun seorang lelaki, dia takkan memilih
`•.¸.•´wanita yang tiada pekerti mulia & kurang ibadat. Lelaki mempunyai sifat
¸.•´... ¸.•´¨) ¸.•*¨)tanggungjawab. Sebab itu, sejahat mana pun dia, dia tetap
(¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨•♥memilih wanita yang ada pegangan agama kerana lelaki itu
mahukan anak-anaknya kelak kuat pegangan agama agar berjaya dunia akhirat ^_^,

Wahai wanita peliharalah dirimu & kuatkan imanmu kerana akan datang seorang lelaki soleh melamarmu kelak, InsyaAllah :)

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Tuesday, September 20, 2011

| KESAL

Terkadang masa menikam dan terus berlalu pergi
Meninggalkan sisa dan membuka seribu luka di hati
Walau ku cuba hindarkan sesal di dada
Kesilapan lalu menghantui diriku..

Segala yang indah sering menemani ruang sepiku
Senyum dan tawamu masih jelas terbayang di mataku
Kini semuanya menjadi kenangan silam
Sesal hati dirundung kecewa..

Aku tak pernah menduga
Begini hebatnya duka lara bila berakhirnya cinta
Mengapa sukar untuk ku melupakanmu
Namun mudahnya kau membenci diri ini

Apalah gunanya ku terus mencari kesilapan diri
Sedang kau tak pernah ingin mengerti perasaan di hati
Pernahkah kau rasa hangatnya genangan
Air mataku yang tak mungkin mengalir...

Sungguh aku tak pernah mengerti
Mengapa semua harus begini
Seribu luka kesal di hati...

Betapa ku kesal biar ku sendiri..
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

| LIPAS KUDONG!!!

| suka lipas???
nah., baca ney.,
  1. Nama lipas atau dalam Bahasa Inggeris cockroach berasal daripada perkataan Sepanyol “cucaracha” yang membawa maksud serangga gila.. haha
  2. Seekor lipas boleh menahan nafas selama 40 minit.. wow
  3. Seekor lipas boleh hidup 3-4 minggu walaupun kepala dia dah putus
  4. Kalau berlaku peperangan nuklear, lipas adalah satu-satunya makhluk yang boleh hidup
  5. Lipas mempunyai darah berwarna putih
  6. Kebanyakkan lipas boleh terbang tapi bukan kesemuanya.
  7. Lipas yang paling besar di dunia adalah Macropanesthia rhinocerus berasal daripada Australia yang beratnya adalah 50gram
  8. Lipas goreng adalah makanan yang biasa di Cambodia
  9. Lipas makmal betina boleh menghasilkan anak tanpa bantuan lipas jantan dan anak-anak dia semua betina
  10. Lipas anak hanya perlu mengawan sekali dan mampu menghasilkan anak sepanjang hidupnya hohoho
  11. Agak mustahil untuk menangkap seekor lipas sebab dia ada rambut-rambut halus yang boleh mengesan angin daripada pergerakkan apa-apa yang menghampirinya.
  12. Semasa perang di Vietnam, tentera Amerika menggunakan lipas untuk mengenal pasti askar-askar komunis yang menyamar sebagai petani
  13. Lipas ada gigi di dalam perutnya
  14. Lipas yang dilumatkan boleh boleh membantu menghilangkan kesan bisa jika dilumurkan pada tempat tu
  15. Lipas boleh menukar arah sebanyak 25 kali dalam masa satu saat
  16. Kalau lipas patah kaki, kaki itu boleh tumbuh semula
  17. Lipas bernafas melalui bahagian tepi badannya dan bukan melalui hidung
  18. Lipas hanya ada 6 kaki tapi memiliki 18 lutut hohoho
  19. Lipas boleh berlari sepantas 3 batu sejam
  20. Lipas dikatakan menghabiskan 75% masa sehari dengan hanya duduk tanpa buat apa-apa haha
| aku paling benci., lipassss., eeee.,
ney cita aku sal lipas...,
1) kejadian: bidara puteri beach resort, melaka
----> time ney aku praktikal., aku kat kitchen., ngah potong2 sayur., aku ternampak lipas tas lantai., so aku tolak2 dalam longkang ngan kaki., aku sambung wat keja., dalam beberapa minit., aku ase something., aikk., plek jea ney., lipas masuk baju aku., shittt., dah la busuk., ., satu kitchen dengar suara aku., hahaha., damn lipas., eee., geli geleman aku dibuatnya,.,
2) kejadian: umah aku
----> cita ke2 time tido., damn towl., dah tutup lampu., ish., pe la plek sangat ney kat kaki aku., xpe g., aku biar., arghh shittt., skali aku agkat selimut., lipas kuar ., jahanam masuk dalam suar aku., damn laaa., pe g., aku trows bangon bukak lampu la., aku nak sembur racun., aku tengok2 bawah katil., ishh., pe yang bau plek ney., ahhh., skali lagi kau kejutkan aku., betol2 depan muka., damn., lari ah aku., trows sembur., last2 aku tido bilik adik aku., eeeee., geli aku., HATE COCKROACH!!!
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Saturday, September 17, 2011

| parmesan chicken

| salam., aiyyy., dah tengok pic atas 2??? 2 la PARMESAN CHICKEN., bos kami sowh test f0od., so senior la yg wat test fo0d ney., bahan kami kurang., so kami guna apa yg ada., asenye ok gak., cedap., :) klw jual bape ea harga ye., renyah gak nak wat benda ney., huhu.,  pape pown we'll try the bez 4 ur restaurant :)

alamakkkk., ase lapar la plak tgk pic ney., adoiii @___@
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Wednesday, September 14, 2011

| apam polka dot . . . . .

| comey kan., nahhhh., ambk kt  [asya] g., hehe

RESEPI APAM POLKA DOT
credit to : Anjung Norry 

     bahan bahan :
3 biji telur - dari peti sejuk
275 gm tepung gandum
220 gm gula halus(boleh kurangkan sikit sebab ni manis sikit)
150gm susu segar
3 sudu teh baking powder
1 sudu kecil ovallete
Filling secukupnya 
Pewarna 

cara cara :
  1. Masukkan semua bahan apam ke dalam mangkuk mixer dan pukul kelajuan maxima selama 6 - 8 minit.
  2. Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian & titiskan pewarna mengikut citarasa.
  3. Masukkan setiap warna ke dalam piping bag (atau beg plastik yang bersih).
  4. Picitkan sedikit adunan ke dalam mangkuk kertas yang telah disusun didalam acuan lompang.
  5. Picitkan blueberry filling secukupnya.
  6. Picitkan lagi adunan yang berlainan warna sehingga ¾ penuh.Kemudian dot dot kan dengan warna pilihan.
  7. Kukus didalam kukusan yang telah dipanaskan selama 10-15 minit. Guna api sederhana. Jangan gunakan api besar semasa mengukus untuk mengelakkan apam ni jadi merekah/mekar. Balut tudung periuk dengan kain bersih untuk mengelakkan air wap kukusan menitis jatuh ke atas apam dan menyebabkan apam tidak cantik.
nak faham???? nahh., tengok ney
selamat mencuba.. :)
credit to : Teratak Dhia  :)

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

| makaron a.k.a makanan comey


 | aiy sume., aku nak kongsi resepi makanan comey ney., aku ambk kt blog [asya].,
aku pernah makan., sooooo sweeeeetttttt., hehehe.,
utk korang ., juz share :)
RESEPI MACARON MALAYSIA :) 
bahan bahan :
35g telur putih (biarkan 12 jam pada suhu bilik)
40g serbuk badam
65g gula icing
15g  gula caster
Secubit cream of tar tar 
Pewarna (optional)


cara penyediaan :

1. Ayak gula icing dan serbuk badam bersama. Ketepikan.

2. Masukkan cream of tar tar dalam telur dan kacau sekejap dengan whisk tangan. 
Biarkan selama 1 minit.

3. Kemudian mula pukul telur dengan speed 1 sehingga menjadi seperti buih sabun halus.

4. Pada peringkat ini, mula masukkan gula caster sedikit2 (3 kali masuk).

5. Selepas selesai masukkan gula caster, naikkan kepada speed tinggi. Pukul telur sehingga terhasilnya bentuk hard beak pada pemukul mixer dan telur pada mangkuk tidak jatuh apabila mangkuk diterbalikkan.

6. Masukkan pewarna dan guna speed 1 untuk sebatikan.

7. Campurkan mixture gula dan badam ke dalam telur secara berperingkat (4 kali masuk).Kacau secara perlahan dengan rima pusaran. Kacau sehingga mendapat adunan seperti kelikatan adunan kek. Proses mengacau ini dipanggil Macarronage.

8. Paipkan adunan pada talam berlapik kertas kek. Saiz bulatan 3.5 cm,boleh dapat 7-8 biji macaron.

9. Biarkan kering 40-45 mint.

10. Selepas 30 minit dari masa pengeringan, mula buka oven dan bakar pada suhu 150 celsius selama 10 minit-15minit (masa pembakaran mungkin berbeza krn sebenarnya bergantung kepada model oven).  

11. Biarkan macaron sejuk dan baru asingkan daripada talam. Kalau tidak pecah nanti. Ok sedia untuk dihiaskan dengan filling kegemaran.
[try la]



♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Tuesday, September 13, 2011

| L.A.S.A.G.N.E

| salam ., ermm., b4 2 nk tnya dulu la., pernah dengar word ney "LASAGNE"??? hehe., korang pernah mam??? klw xpernah., t aku tunjukkan ea.,

| ney contohnye |

| yg aku wt., hehe |

| manager aku wt :) |

hehe., korang cuba la., kita orang wt yg simple jea-
inti
bolo.beef
tomato paste
tomato sauce
chilli sauce[if u want spicy]
pepper
salt

cara2
1) rebus lasagne[with olive oil n salt]
2) letak lasagne, cream, inti n cheedar cheese[ulang berLAYER2]
3) bakar sampai brown

siappppppppppppppp., hehe., u must TRY!!!!



♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

| senaman muka

| salam u all., u all pernah dengar or wat senaman muka x??? baek utk kesihatan taw., haha ., ney utk tegangkan otot2 muka., ia jugak nampak 'awex muda'., bila orang tengok., sejuk mata an., hehehe., u all try la., biar buruk pown xpa., asalkan otot muka kita tegang., hehe., ^____^v peace!!!!

haha., ney gaya2 aku., cmna? buruk x?? hahaha., buruk pown buruk la., janji 'awex muda' haha., try laaaa., :) .,., hehehe
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Monday, September 12, 2011

| hanya aku cinta kau seorang!!!!

| hahahaha...
itulah full name gula2 HACKS!                       
hoho00....,
ney zaman budak2 hingusan dulu., alaa...
zaman sekolah menengah..
macam2 d'org bg full name kat akronim..
i.t.a.l.y = i trust and love you
h.o.l.l.a.n.d = hope our love last and never die




hehe., pe g eeaa???
ntah pape an., haha :D
X____x
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Friday, September 9, 2011

| mmmm., ntah laa

| aku nak benti keja., nak cari yg baru., tp .......... mmmm., aku nak kuar pada langkawi laaaa., aku bosannnnnnnnnnnnnn., :( aku xtaw nk ke x..., mmmm


♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Wednesday, September 7, 2011

| Cerita Rumah Sewa Berhantu RM50 Di Shah Alam : | BENAR atau MITOS?

| aku nak share cita ney., menarik taw., aku juz copy paste.,

Aku jumpa benda ini di  [seriuusssss] yg asalnya dari forum LOWYAT. Betul ke cerita ni. Kalau tak betul pun good story telling.


Kepada penulis asal cerita ini...terima kasih la kongsi cerita ni..

Masa di ITM dulu memang kami tahu fasal rumah berhantu ni...sewanya murah, tapi kami tak pernah nampak ada orang sewa rumah tu..lokasinya betul-betul dekat dengan Wet World. Kami selalu berjalan kaki dari seksyen 2, melalui Wet World tersebut. Tapi kami tidak pernah mengetahui ‘kekerasan’ tempat tersebut

Rasanya sampai sekarang pun tak ada orang tinggal..



*********************************************
TRUE STORY?
Huhuhuhu seram juga cerita nih.

9 tahun lepas aku dapat sambung belajar di UiTM Shah Alam. Jadi perkara pertama yang perlu difikirkan adalah tempat tinggal sebab aku tidak dapat hostel. Oleh sebab kerajinan & keprihatinan aku dan kawan-kawan,maka dapatlah kami rumah sewa, berdekatan seksyen 2. Berhampiran dengan Wet World [kalau korang tahu la].

Rumah tu banglo 2 tingkat 4 bilik. 3 bilik dekat atas dan 1 bilik dekat bawah. Kami semua berlapan,kiranya 2 orang untuk 1 bilik lah. Aku ringkaskan sajalah, kami masuk rumah tu dengan perasaan berbelah bahagi; gembira, suka, pelik, rimas, takut semua ada.
  • Pertama,tuan umah hanya kutip rm50 saja sebagai deposit dan sewa pertama hanya bayar bila masuk bulan kedua kami duduk rumah tu. Kiranya bulan pertama percuma lah....[?]
  • Kedua,tuan rumah tak bagi kami bawa barang banyak-banyak sebab nanti penat nak angkat balik, terangnya...
  • Ketiga,pokok ara tepi umah tu sangat besar sampai dahannya boleh masuk tingkap bilik atas.
Malam pertama duduk rumah tu kami tidak tidur sebab sibuk punggah dan kemas barang serta layan serta layan dvd korea. Cerita seramnya berlaku semasa hari kedua. Tak payah nak tunggu malam, siang-siang pun kami dah kena kacau. Azmi "dagu" orang pertama kena.

Masa tu baru pukul 10.30 pagi [anggaran aku la], si Azmi ni bangun nak buang air besar. Jadi dia pergilah bilik air di bawah tu tapi ada orang di dalam [sebab pintu tertutup]. Bilik air atas rosak, tuan umah kata nanti dia akan betulkan. Tunggu punya tunggu, tak keluar-keluar orang dalam tandas tu. Jadi Azmi ni memekik la suruh cepat sikit keluar sebab dia tak tahan. Akibat jeritan si Azmi ni, habis satu rumah bangun pergi tengok apa hal. Yang peliknya, kami berlapan semua ada, habis siapa dlm tandas ni? Pintu tandas berkunci siap ada bunyi orang flush jamban lagi. Dalam ramai-ramai ni,Lan seorang saja yg berani sikit [mungkin fasal dia ni keturunan bugis], dia rentap pintu tandas tu sampai terbuka. Tak ada orang tapi daripada kesan yang ada,pintu tu memang dikunci daripada dalam. Akhirnya Azmi tak jadi berak, mungkin sebab takut.

Malam tu kami kena lagi teruk.

Masa aku nyenyak tidur malam tu tiba-tiba ada orang tarik kedua-dua belah kaki aku sampai aku terjatuh katil. Kepala aku terhentak dulu di lantai! Apa lagi,angin la aku sebab ingat budak-budak nak main-mainkan aku tapi bila bangun tak nampak orang pulak. Yang ada cuma Lan yang tengah membuta dekat katil atas. Aku tak rasa Lan yang buat sebab mesti dia tidur mati. Bila aku keluar bilik, aku dengar budak-budak tengah ketawa. Rupanya diaorang tengah layan DVD dekat hall bawah. Aku pun masuk bilik balik sebab masih bingung tapi baru ak perasan masa aku tengah jengah ke bawah tadi aku perasan Lan ada!! Bukan ke tadi aku nampak dia tengah membuta dalam bilik? Ahh sudah. Dengan perasaan berani-berani takut aku tengok atas katil Lan ada bonjol bawah selimut,kiranya macam ada orang lah. Aku tarik kain selimut tu and guess what? Ada batu nisan yang dah retak dan secara automatik bilik aku diselubungi bau hapak dan hanyir yang menusuk.

Masa ni jangan tanya aku lah apa aku buat sebab kalau benda ni jadi dekat korang pun takkan nak tinggal dalam bilik tu lagi betul tak? Aku rasa kaki aku dah tak jejak tanah sebab lari laju sangat. Aku lari keluar bilik tu dan pergi ke hall sebab nak beritahu kawan-kawan aku tapi yang macam haram jadahnya tak ada seorang pun ada dekat hall. Nak tahu man diorang pergi? Semua dah duduk dekat luar rumah! Rupanya awal-awal lagi diorang dah kena kacau. Yang laknatnya, tak ada seorang pun nak kejutkan aku....taik betul diorang ni.

Lepas diorang tenangkan aku, kami berbincang nak buat apa sebab sekarang sudah pukul 3 pagi. Nak minta tolong tok imam,rumah tok imam pun kami tak tahu. Nak minta tolong jiran, kiri kanan rumah kami cina. Akhirnya Salleh ajak lepak restoran Hakim sampai pagi. Bunyinya macam senang tapi masing-masing semua tak pakai baju dan pakai boxer dengan kain pelekat saja. Mahu tak mahu terpaksalah kami masuk rumah tu balik sebab nak ambil seluar, dompet dan kunci motor.

Oleh sebab bilik Bob dan Naim saja yang ada di bawah, maka kami ambil keputusan nak pinjam baju n seluar mereka. Masing-masing takut nak naik tingkat atas. Dompet pun aku tinggal. Masing-masing berpakat guna duit Naim dahulu. Nasib baik kunci motor kami sangkut dekat dinding [tempat penyangkut]. Masa nak keluar dari rumah tu, Wak perasan ada budak perempuan dekat pintu dapur tengah senyum sambil lambai tangan dekat dia. Aku pun terperasan budak tu juga lepas aku tengok muka Wak bertukar pucat lesi. Senyuman budak tu buat aku rasa macam nak terkincit dalam seluar. Kepala lutut aku menggigil sampailah dekat restoran Hakim!

Lepas sampai restoran Hakim, masing-masing sibuk buka cerita termasuk aku sekali lah. Mula-mula Wak cerita, malam tu lebih kurang pukul 12 lebih,dia sibuk download lagu tiba-tiba ada bunyi macam orang baling batu dekat tingkap bilik dia. Bila dia jengah,dia nampak ada seorang perempuan duduk dekat atas pokok kayu ara sebelah rumah tu, pakai baju putih kekuningan dan koyak-koyak dengan rambut panjang. Yang sadisnya,perempuan hodoh tu boleh senyum dekat dia pulak. Wak ni apa lagi terus tutup tingkap dan keluar pergi bilik dia n terus pergi bilik aku lah kononnya. Malangnya, lagi seekor hantu pulak duduk dekat depan pintu bilik dia tapi kali ni hantu budak. Jadi dia ambil keputusan terjun tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik tak patah.

Azmi "dagu" pula cerita dia nampak ada budak perempuan lambai tangan dekat dia [yang ini, aku pun kena juga ok]. Aku pasti budak itu bukan manusia sebab dia tak ada kaki! Sam pula cerita dia nampak hantu tu dekat siling umah! Bila buka saja mata, hantu itu betul-betul "eye to eye" dengan dia. Kiranya semua kena kacau lah ni. Dan aku orang akhir sekali cerita. Aku cakap lah dua-dua kaki aku kena tarik masa tidur sampai kepala aku terhentak dekat lantai. Lepas itu aku cakap lah yang aku nampak diorang tengah layan dvd dekat Hall tapi Azmi tiba-tiba menyampuk "Bila masa pulak kami tengok dvd ?". Rupa-rupanya tiada seorang pun yang tengok dvd pagi tersebut! Jadi, siapa yang aku nampak?! Haru betul.....kaki aku yang dari tadi menggigil makin bertambah kuat gigilnya.

Tengah sibuk berborak,aku terbau sesuatu yang kurang enak. Kawan-kawan aku yang lain pun terbau juga. Rupanya Azmi ni tadi dah terkencing dalam seluar sebab takut sangat. Nasib baik malam tu tak ramai sangat orang dekat Restoran Hakim tu. Malu betul! Aku pulak ternampak Sam pakai selipar sebelah lain. Daripada sibuk-sibuk bercerita seram terus jadi cerita kelakar pulak.

Tengah ketawa, baru kami perasan Salleh dengan Naim tak ada bersama kami. Yang ada cuma kami berenam. Aku, Azmi Dagu, Sam banjar,Wak, Bob dengan Lan. Dalam ramai-ramai tu cuma Bob seorang yang bawa HP, jadi kami cuba telefon Naim tapi tak ada orang angkat. Telefon Salleh pula, sama juga tak ada orang angkat. Kemudian Lan ambil HP Bob tu, dia baca apa entah agaknya lepas tu tahu apa jadi? Dengar suara perempuan menggilai! Gila-gila punya ngilai sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Akhirnya kami sepakat akan tunggu sampai pagi esok baru balik rumah itu semula dan cari Naim dengan Salleh. Lepas dengar suara perempuan menggilai dalam HP tu, tiada seorang pun yang buka mulut sehinggalah subuh!

Pukul 7.30 pagi baru kami blah dari Hakim. Hati aku masih lagi kuat berdebar-debar. Yang lain-lain aku tahulah. Sampai dekat depan rumah, aku tengok pintu rumah dengan pagar terbuka seluas-luasnya. Kalau pencuri masuk ni, memang dia akan kaya sebab laptop, wallet dengan HP kami semua dibiarkan macam itu saja. Bulu tengkuk aku masih lagi meremang. Tak ada seorang pun berani masuk rumah itu dahulu Aku ingat, ada lah 20-30 minit kami duduk tercangak-cangak dekat depan rumah sebab tak berani masuk. Entah macam mana agaknya HP Bob berbunyi.
Hati aku da x sedap. Jangan la kata hantu tu yang telefon masuk umah. Lan angkat. Sebenarnya dalam ramai-ramai, Lan lah yang paling berani tapi kadang-kadang penakut juga lah. Pihak hospital telefon, katanya Naim ada di wad kecemasan hospital Klang. Kemalangan katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dari nombor hp Bob, sebab itu dia telefon nombor Bob. Oooo baru aku faham. Yang peliknya Naim kemalangan?

Masing-masing serba salah jadinya. Bingung pun ya juga. Tak tahu sama ada nak melawat Naim di hospital Klang atau cari Salleh yang hilang. Akhirnya kami telefon tuan rumah untuk tengok apa yg patut. Aku dengan Sam pulak pergi hospital Klang tengok keadaan Naim. Kalau memang tenat sangat, aku akan beritahu yang lain suruh datang. Yang lain aku suruh cari Salleh keliling umah, takut-takut dia kena sorok. Kami masing-masing hanya bertawakal. Masa dalam perjalanan ke hospital Klang, aku pun tak tahu Sam pecut sampai berapa tapi hati aku masih lagi kuat mengatakan bahawa perkara ini belum habis lagi.

Sampai hospital,aku terus cari Naim. Sebak sungguh hati aku tengok keadaan Naim yang parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek dengan kereta atau sesuatu. Kes langgar lari. Naluri aku kuat mengatakan bahawa umur Naim ni tak panjang sebab darah keluar membuak-membuak. Sam tak sanggup tengok, air mata dia berjurai-jurai keluar. Doktor pun cakap Naim ni sudah nyawa-nyawa ikan, tak dapat nak tolong banyak. Aku duduk tepi Naim, dia boleh bercakap lagi tapi sangkut-sangkut. Dia mintak maaf sebab menyusahkan kami. Berulang-ulang kali dia minta maaf tapi aku masih lagi tak dapat tangkap apa yang dia cakap. Akhirnya dia meninggal juga. Aku gagahkan hati aku telefon kawan-kawan yang lain beritahu kematian Naim. Aku tengok Sam terduduk tepi balkoni dengan mata merah sebab nangis banyak sangat. Tak lama lepas itu keluarga Naim datang. Aku tak anggup nak tunggu lagi dan ajak Sam balik Shah Alam.

Sampai dekat rumah, aku tengok ramai gila orang tengah cari Salleh tapi tak jumpa-jumpa. Habis satu umah digeledah. Akhirnya ada orang tua dekat situ minta tolong dengan seorang ustaz. Aku tak ingat apa nama ustaz itu tapi lepas Asar baru kami jumpa Saleeh duduk dekat atas busut belakang rumah. Yang hairannya, sudah 5,6 kali orang cari tapi tak ada pula jumpa dia dekat situ. Tak kisahlah janji dapat jumpa balik Salleh. Kami semua ambil keputusan pindah dari rumah hari itu juga. Kebetulan dekat seksyen 7 [pintu belakang UITM] ada satu rumah untuk disewa, jadi kami pindah situ lah. Barang-barang Naim kami angkut sekali. Terus terang aku cakap, memang aku angin gila tengok muka tuan rumah sebab tak beritahu yang rumah ini "keras".patut lah dia suruh bayar rm50 saja dulu dan tak bagi bawa barang banyak-banyak. Chisss......

Aku demam 3 hari.

Jenazah Naim selamat dikebumikan di Raub,Pahang.

Seminggu lepas Itu,keadaan sudah ok sikit cuma Salleh saja yang sakit-sakit badan. Akhirnya mulut aku tergerak nak tanya Salleh apa yang berlaku sebenarnya sebab sebelum Naim meninggal dia ada cakap dekat aku suruh tanya Salleh satu rahsia. Rupanya masa hari pertama kami masuk rumah tu, Naim dengan Salleh sudah buat hal. Dia cangkul busut dekat belakang rumah tu. Naim pula kuis-kuis dengan kaki dia. Mungkin sebab itu lah kaki dia parah [dalam hati aku lah]. Kemudian Salleh cerita,kn ada malam yg kitorg satu uma kena kacau tu dia dengan Naim pun kena juga. Tapi hantu tu siap kejar diorang sampai dekat jalan. Diorang punya la cuak sampai lari ke tengah jalan. Entah mana datangnya kereta tiba-tiba hentam mereka. Naim tercampak tengah jalan, dia pulak dekat tepi jalan. Datang kereta lain terus lenyek kaki Naim. Lepas tu, Salleh kata dia terus tak sedar apa-apa sampailah kami jumpa dia atas busut tu. Yang peliknya,macam mana dia boleh duduk atas busut sedangkan dia kata dia lari dekat tengah jalan besar? Kenapa Naim seorang yang kena teruk?

Akhirnya aku dapat jawapan sebenar. Tak lama lepas Salleh cerita dengan aku, dia jatuh sakit. Tak tahulah sakit apa tapi 3 bulan kemudian dia meninggal. Keluarga dia sendiri kebingungan sebab doktor pun tak tahu sakit Saalleh. Tapi aku yakin, kes ni ada kaitan dengan busut yang diorang gali tu. Aku dengan geng-geng aku yang lain sempat ziarah arwah Salleh. Paling tak boleh tahan Bob sebab dia roomate dengan Naim. Memang aku tau dia sedih sangat. Yang tak boleh lupa, kami semua menangis masa angkat jenazah Salleh. Rasa sedih sangat masa tu..

Aku, Azmi Dagu, Sam banjar,Wak, Bob dan Lan, semua sekali selamat habiskan pengajian di UITM. Buat Naim dan Salleh, kami tetap akan ingat korang sampai bila-bila. Al- fatihah

Ops..Rumah banglo dekat seksyen 2 itu sampai sekarang ada lagi [agaknya]. Tiap kali aku lalu kawasan situ mesti aku rasa sedih sangat. Lagi satu,masa hari terakhir kami di rumah tu, Wak tertinggal hp dia dekat bilik atas. Jadi pada siapa-siapa yang berani, boleh lah ambil hp tu tapi itu pun kalau korang berani la...nokia 3310...

[Thead asal
LOWYAT]


♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Friday, August 26, 2011

~~~ salam aidilfitri maaf zahir & batin dan selamat hari merdeka!!!


| setelah penat keja., bukan slalu ley aku on9., pape pown aku ucap selamat hari raya maaf zahir & batin.., n selamat hari merdeka.,
"MERDEKA RAYA!!!!"
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Tuesday, August 2, 2011

~~~ salam ramadhan.,

| assalamualaikum sume., ase lama xon9., huhu., fb pown sama., bz jea., ney plak dh masuk bulan puasa., lg bz la kt tempat keja., sampai tergugat iman aku., tp iman kena kuat bila keja cmney.,
SELAMAT BERPUASA ^___^
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Saturday, July 23, 2011

~~~ myfinger

| huhu., pedih taw x., dh la kena pisau., air bawang lak kena., 2la., org nk wt ring onion kau pown nk., bila wt., cara kau potong 2 salah., kena ha., adoiiii., pedih2., huhu

| moral: bila wt keja., wt leklowk la nohhh

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Tuesday, July 19, 2011

| ungu-percaya padaku

love this song.,


♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Friday, July 15, 2011

~~~ celebret besday lagiiiiiiii.,

| haaa., tanggal 15julai2011., sambut besday staff artisans pizza lagi., besday boy., MAHADI., staff kitchen., kali ney cian tengok dia., dia nak lari blek., tapi kena sakat macam2., dia lak nampak takut2., xpe., kami bawak kek ke dia., haha., kami tutup pintu depan belakang., serangggggggggggg., haha., cian dia., air coklat, tepung., telur sume kena ke dia., haha.,


[t aku upload pic g]

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Sunday, July 10, 2011

~~~ celebret besday

| 090711., malam ney kitaorg mkn kfc., smbut besday staf artisans., JUmadi., then rai 'ong'., sbb artisans dpt 3k :).,
| besday boy., 090711

| ney la tuannya :) ju

| b4 kena padah :P

| dah kena!!!!


♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Saturday, July 9, 2011

~~~ hati kecil

| salam reader., aku nak kongsi karya ngarut aku malam ney., huhu.,

************************

| hati kita ney terlalu kecil an., sampai orang laen xley nak baca hati kita ney., emm., kenapa ea??? memang de yang xfaham hati kita., pe yang kita nak., xsemesti kita taw hati pasangan kita., xsemesti pasangan kita taw hati kita., ianya terlalu kecil., susah nak jaga., kita sendiri pown susah nak nampak hati kita., pe tah lagi orang laen., ianya hanya dari mata halus saja., pe yang dia faham erti cinta., dia akan nampak., ia kena hati2., jangan sampai hilang., susah nak cari., bila dah dapat., kena la jaga., satu g., cinta 2 satu pengorbanan., bila kita cinta seseorang 2., kita mesti nak tengok dia bahagia walaupun dia ngan orang laen., kita terpaksa lepaskan dia untuk tengok dia bahagia., cinta juga bukan dipaksa., cinta juga bukan terpaksa., ia datang dari hati yang ikhlas., bukan maen2., bukan saja2., cinta kita xsemestinya jodoh kita., kita cinta la bagai nak rak., tapi last2., jodoh kita ngan orang laen., sume 2 hanya ALLAH jea yang taw., kita hanya mampu merancang., tapi kita xmampu tentukan segalanya., walaupun kita nak sangat benda 2 jadi milik kita tapi kita xmampu memilikinya., kita xmampu memiliki segalanya., kekayaan bukan didunia., dunia hanya sementara., so., kita perlu la hargai pe yang kita ada., =)

************************
[p/s:selamat membaca karya aku :)]
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

~~~ buzy

| bz towl kt restoran td., xpenah aku keja bz cm 2., dulu pnh la., tp laen la bz ye., manager ckp., sales mlm ney dpt 3k., wahh., tahniah., padan la ngn bz td., hehehe., gud lux artisans pizza!!!!
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Friday, July 8, 2011

~~~ s.a.d

| napa sume ney tjadi kat aku????? sunyi., aku sayang dia., tapi napa dia xcntact aku., mmm., xprnah2 jd cmney., aku sunyi la., klw yea pown bg la msg sepatah., ney lgsg xdk., emmm., i need u.,
[sunyi tanpa mu]

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Thursday, July 7, 2011

~~~ why???

| napa aku nak reply komen sume xley ea., asyik kena log in jea., dh bnyk kali kowt., sket2 kena bowh kata laluan 2., bila bowh asyk ulang benda yg sma., smpai bila nk cm 2??? mmg xley nk reply lgsung aihhh., tolong2., :(
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Saturday, July 2, 2011

~~~ tanggal 1 julai 2011

| ary yg memenatkan., aku xpernah ase penat cmney., dh staf xbpa cukup., mai skaly order bnyk., tp bila bz baru bez wt keja., mncabar sket., yea x??? huhu., aku cm nak pitam ., tp aku thn., dh la aku kurang makan., emmm., pape pown keja keja keja nk cari pengalaman n cari wang ., :)

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Friday, July 1, 2011

~~~ tips pertama

| 29jun2011., 1st aku dpt gaji., huhu., selama 9ary aku dpt RM*****., duet 2 masih disimpan., xguna., namoh guna., nak kumpul n bli barang yg slama ney nak., hihi.,
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Tuesday, June 28, 2011

~ ram POM POM

| teringat poli la plak., tp poli undang2 ketat., bila blakon nmpk cm yea2 jea boleh., haha.,



| selamat menonton
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Sunday, June 26, 2011

~~~ Just The Way You Are

| Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they’re not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She’s so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don’t see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are


Her nails, her nails
I could kiss them all day if she’d let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She’s so beautiful

And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you’re searching for
Then just stay the same

So don’t even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you’re amazing
Just the way you are

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

~~~ petang

| salam all., start this week aku kena shif petang., huhu., kowl 3 jp g., ase malas la nak g., huhuhu., slalu kena pagi., uuwwwaaa., xpe2., aku xperlu tukar ke waiter., aku kekal kat kitchen., hihi., aku suka kitchen lagi dari jadi waiter., kemarin hari bz., hari ney xtaw la camna., huhu., hope sume ok la.,

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

~~~ tinggi

|  agak2 klw aku pkai tinggi mana ea., hahaha., tp xelowk pakai yg tinggi2 ney., bahaya.,

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Saturday, June 25, 2011

~~~ apa kata hati

| ku jalan mencari pelangi.,
ku berlari mencari awan.,
di hati ku ini sudah diterangi.,
ku hargai punyai kawan.,
 | hati ini berdebar-debar.,
mata sayu-sayu.,
aku rasa macam tak sabar.,
aduhai si dia sungguh ayu.,
| mati-mati aku engat kambing.,
hidup-hidup aku tengok macam jebon.,
hati-hati bila nak bersanding.,
kalau boleh nak macam jesbon.,
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Monday, June 20, 2011

~~~ 1st n 2nd day

| xsempat nak update 1st day., haha., so 2nd day pown jd kn., hihii.,
1st masuk kitchen., mana2 pown kita kwna wat mise-en-place dulu., hhuhuhu., aku diajar sama staf c2., mula2 aku segan., yea la., sangat2 segan., haha., d'orang ajar wat pizza., senang memang senang tp aku failed bila nak menghafal., insyaallah t ley kowt., kat c2 aku dikenalkan oleh mereka ney., kak ana[manager], kak gee[supervisor], ju, hamidi n kumus[mus]., mula2 kenal mereka ., kowl 3 ada brefing., kak ana nak kenalkan kepada staf2., yang aku engat nama2 mereka., kak ana, kak gee, ju, mahadi, kumus, amin, hafiz, asri, amar., haaa., yang 2 jea., hahaha., aku tengok2 la cara mereka wat keja., aku diajar., rupa2nya staf2 c2 sume kaki gila2., hahaha.,

2nd day., hemmmm., cam biasa., wat mise-en-place., kemas2 kitchen., wat2 pizza.,
ary ney aku baca menu2., mak aiiii., susah doe., haha., xpe., slow2., aku nak salin sume menu., senang nak engat., yea owk? haahha

p/s: xlarat dah., daaaa., salam :)
♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

Saturday, June 18, 2011

~~~ i get it!!!

| salam all., ary ney aku nak kongsi cite., engat xnak update lagi., tapi kena gak la., haha.,
mula2 camney., akak aku suruh aku ciap2 nak kuar cari keja pas zohor., ayah aku lak suruh g kat kedai pizzza 2., mula2 berat ati., xnak g., nak xnak kena g gak., then g jea la., isi form., tunggu dalam 10minit., ada sorang akak ney., dia interview aku., bla bla bla bla., conform., aku ambik part-time jea la., silap xambik full-time., engat nak tukar la., so mula2 aku kena masuk shift pagi dulu.., kowl 10am-7pm., kedai pizza ney ada 2 shift jea., 10am-7pm n 3pm-12am., aku kena ke kitchen dulu then d'orang akan hantar ke depan lak., huhu., kat c2 lak ramai dak laki., so aku kena harungi gak la., huhu., aku kena buang sifat malu, segan aku 2., aku kena berani., uuwwaaaa., akak 2 cakap 'yang penting senyum'., :) ., esok tanggal 19 june 2011., aku dah start keja., huhu.,

| ney la tempatnye |


| front of restaurant |


| flyers |


| dah selesai cari keja., so kena cari keja akak lak., cari cari cari., g sana cney., ada yang isi form n ada kena tinggal no.fon jea., tunggu berita dari d'orang jea., perut mysis lak lapo., rancang nak tengok wayang., 3,2,1 CINTA., g tengok tiket., ada., kowl 5.15pm., sambil tunggu 2., g makan dulu., then g la tengok., bez 2 bez gak., cedey., aku lak terkeluar air mata., naseb gelap., orang lak xramai., xpe la., haha., tapi bez la., haha.,

| time dalam lif., saja nak posing2., CCTV jea ada|


| bukti aku g., haha|


| 3,2,1 cinta |

layan layan., haha

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

~~~ uuwaaa., xley tido., perut lapar., then trus kuar ayat

| berikan aku nafas untuk aku terus hidup di dunia ini.,aku percaya pada dunia realiti.,dunia fantasi hanya pada mimpi.,hargai apa yang ada pada masa ini.,

[huhu., begini la aku., bila bosan]

nuranisafiqahahmadroslee[180611/0528]

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

~~~ Cinta Cornetto

| ney cerpen ke 2 aku., yang ney dah xdak idea., waaaa., |

*****************************************
Suatu petang di taman
Mia sedang berehat di taman itu dan sambil makan ais cornetto . Mia sering mehabiskan masanya di taman itu. Mia bersendirian. Mukanya nampak tenang sekali. Mia sedang melihat karenah-karenah orang yang berada di taman itu. Ketika Mia sedang menikmati alam semulajadi di taman itu, ada seorang lelaki selalu pandang Mia. Mia mula berasa tidak senang hati dengan pandangan lelaki itu. Mia tahu lelaki itu tiada niat jahat terhadapnya. Untuk hilangkan rasa takut, Mia pergi ke tempat lain. Mula-mualaya Mia ingat sudah selamat, tetapi lelaki itu masih mengekori Mia. Mia berasa takut dan terus pulang. Alhamdulillah, Mia selamat sampai ke rumah. Tetapi Mia masih berasa takut dan tertanya-tanya, siapa lelaki tersebut dan mengapa lelaki itu selalu pandang dan mengekori Mia. Mia bingung.

Pada keesokan harinya, Mia pergi kerja. Sampai saja di sana Mia ternampak sepucuk surat dan sejambak bunga ros putih di atas meja Mia. Di atas surat tersebut tertulis “awak sangat cantik”. Hanya itu saja yang tertulis di atas surat itu. Tiada nama pengirim. Maknanya mungkin lelaki tersebut sudah kenal Mia dan lelaki tersebut selalu mengintip Mia. Mia mula berasa takut. Selesai kerja, Mia terus pergi ke taman untuk tenangkan fikiran di waktu petang.

Ketika Mia sampai di taman, Mia rasa tenang. Mia keluarkan novel dan terus membaca. Ada kelibat seseorang yang lintas dihadapan Mia, tetapi Mia tak hiraukan. Mia perasan dan menegur lelaki itu “kamu ni kenapa ea, suka sangat ekot2 saya. Kamu ada masalah apa ea?”, tanya Mia pada lelaki tersebut. Lalu lelaki itu menjawab, “saya suka tengok awak, awak cantik. Sejuk mata memandang. Saya hanya nak berkawan dengan awak, boleh ke?”. “boleh jea”, jawab Mia. Mereka mula berborak. Setiap hari mereka berjumpa di taman dan yang pastinya mereka mesti makan ais krim., (nyum2., cedap la plak time malam2 ney., hahaha)..

Beberapa minggu kemudian. Cinta mereka mula berputik. Mereka sangat bahagia. Cinta mereka bermula di taman. Itu la cinta mereka., cinta cornetto., makan ais krim kat taman then dapat lak pasangan., hahaha., bez2.,



*****************************************


*ntah pape cite ney., hahahaha., sj nk karang., hilangkan bowing., huhu*




By:nuranisafiqahahmadroslee(080111/0308)


♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥

~~~ Kamu dia dan aku

| sebuah cerpen yang aku saja2 karang., baca la., kalau boring2 memang aku suka wat cerpen ^____^ ., biasa la ex-student sastera., haha., tp xla sehebat orang laen., aku biasa2 jea ., hihi |

*************************************************
Aiy, aku Intan. Aku bahagia dan happy sangat selama aku berkasih sayang dengan kekasih aku ni. Kekasih aku ney nama Hasif. Kami ni kerja sekali kat Studio Photo sebab kami minat dalam bidang potogafi ni. Kami memang bahagia sangat. Kemana saja kami pergi, kami sentiasa bersama. Jika kami ada masalah, kami akan berkongsi bersama. Sehinggalah teman-teman kami  kata “korang ni kan, tak boleh berenggang ke?”. Kami berdua senyum lebar, lalu aku berkata “memang kami tak boleh dipisahkan pun, lagi pun kami tak ganggu sesiapa pun, betul tak b?”. Hasif pula jawab “ye sayang, betul sangat la, kami tak ganggu korang kan”. Kami semua ketawa dan borak macam-macam.  Ya la, kita tengah happy kan. Apa orang cakap senyum je. Dah angau katakan. Satu hari tu ada seorang gurl datang nak minta kerja kat tempat kami kerja. Budak tu baik, sopan je bila tengok. Asyik senyum je. Dia tegur Hasif tp Hasif hanya senyum je. Sebab Hasif tak pandang gurl lain selain aku. Sebab kami akan dirikan rumah tangga tak lama lagi.
Pada keesokan harinya, gurl tu dapat kerja kat tempat kami. Kami perkenalkan diri kami kepada dia. “aiy, saya Intan, ini kekasih saya Hasif dan kawan-kawan yang lain Hisyan, Wani, Akmal, Syed, Mira dan last ni Tengku. Kemudian dia kenalkan diri dia pada kami semua. “aiy, saya Maria”. Maria cerita tentang diri dia pada kami semua. Aku dan Maria jadi sahabat. Kami melepak sama-sama termasuk Hasif. Bila aku keluar dengan Hasif, Maria selalu pandang lain macam. Tapi aku tak hiraukan. Yang penting aku ada Hasif. Aku pun macam Hasif gak la. Tak layan boy lain. Semakin lama kami kawan, Maria selalu pandang Hasif. Hasif pun perasan dengan tidakan Maria tu tapi Hasif tak ambil peduli. “sayang perasan tak yang Maria tu suka sangat pandang kita semacam je kan, tambah-tambah lagi bila dia pandang b. pelik betul Maria tu kan”. “ye b, sayang pun perasan gak tapi kenapa ye. Takkan dia suka b kot. Hahaha. Jangan harap dia nak rampas b dari sayang. Kalau b nk gatal dengan mana-mana gurl pun biar sayang tak ada baru b boleh nk menggatai k!”, tegas aku beritahu Hasif. “sayang, b tak kan buat macam tu pun la. B hanya cinta sayang je. Kitakan akan dirikan rumah tangga tak lama lagi”, Hasif tersyum tengok aku marah. “ye la b. sayang pecaya b k. I love u b”, balas aku. “ye sayang. Jangan risau k. I love u too my dear”, Hasif bercakap dengan tenang. Aku bahagia sangat bila Hasif cakap macam tu.
Time ni la paling aku tak suka dan aku benci sangat-sangat. Time tu kat bilik persalinan. Hasif kurang sihat. Hasif sedang rehat kat bilik tu. Aku baru je nak pergi kat Hasif untuk hantar makanan. Aku terdengar suara di dalam bilik tu. Aku terus curi dengar. Itu suara Hasif dan Maria. Dalam hati aku tertanya “kenapa mereka berdua di dalam bilik tu ye”, hati aku terus berasa takut. Aku terus mencuri dengar pergaulan mereka dan mengintip mereka. “Hasifff, u ni hensem laa. Untung Intan tu ye. Tapi I lagi cantik, tak kan u tak minat kt I kot”, Maria berkata pada Hasif. “ehh, Maria u ni kenapa ye nak sangat ganggu hubungan I dengan Intan hah?????????”, tegas Hasif. “eh yang u nak angin tu kenapa? I masih sayangkan u, I mengaku I silap tapi u terima la I semula. I janji I tak kan buat lagi. I sayangkan u Hasif”, Maria terus peluk Hasif. Aku terus tersentak dengan kelakuan Maria terhadap Hasif. “heee, I tak ingin la gurl macam u ni tau tak!!! Langsung tak hormat orang tua dan orang lain, u memang tak layak jadi wife i. I hanya sayang, cinta pada Intan saja. Bukan u. tak lama lagi kami akan berkahwin jadi jangan ganggu I dengan Intan, fahammm!!!!” Hasif menolak Maria lalu tengking. Aku tak boleh melihat mereka dalam bilik tersebut dan aku terus masuk ke dalam bilik tersebut. Maria terperanjat dan tergamam bila melihat aku. “woi pompuan! Asal ko nak sangat kat boy aku ha! Kalau benda dah lepas dah la. Jangan ko cari hal lagi. Ko yang tinggal Hasif, ko yang khianati dia, ko sakiti dia dan yang penting ko curang!! Ko yang hancur hidup Hasif”, aku dah tak tahan lalu aku menagis. Hasif tarik aku lalu peluk aku dan berkata “sayanggg, sayang jangan risau. B tak kan tinggalkan sayang. Kita dah janji smaa-sama yang kita akan bahagia dan kita tak kan berpisah”. Aku terus memeluk Hasif dan aku berkata dalam hati “aku percaya kau Hasif, aku amat sayang kau dan aku cinta kau. Jangan pernah sesekali kau tinggal kau”. Hasif mengesat air mataku ini. “b, b jangan pernah tinggal sayang”, kata aku pada Hasif. “sayanggg, ye b tak kan tinggalkan sayang. Sayang jangan risau k. Sudah-sudah ye sayang”, Hasif meluahkan isi hatinya dan terus peluk aku. Aku melihat Maria menangis teresak-esak dan berkata “ko memang tak malu. Ko rampas hak aku”. “Intan bukan perampas dan Intan bukan macam ko Maria!”, tegas Hasif. Kawan-kawan yang lain turut terdengar dengan pergaduhan kami tadi lalu datang. “kenapa ni Hasif, Intan, Maria. Apa dah berlaku antara kamu semua”, tanya Tengku pada kami. “Maria nak rampas Hasif dari Intan, Intan baru tahu yang Maria ni bekas kekasih Hasif yang pernah tinggal Hasif dulu”, jawab aku pada Tengku. “ye Tengku, Maria la orang yang aku cerikan dulu, dial ah orang tu. Tapi jangan risau, aku hanya sayang Intan”, kata Hasif. Maria lari dan pulang begitu saja.
Beberapa hari kemudian, kami sudah lama tak Nampak bayang Maria. Agaknya dia dah malu dengan tindakan dia tempoh hari tu. Ketika kami sedang lepak tetiba kami terdengar suara gurl. “Assallamualaikum”, Maria beri salam. “Wa’alaikummussalam”, jawab kami. Maria beri sepucuk surat dan terus beredar tanpa sepatah kata. Kami semua terpinga-pinga. Lalu kami beri surat tu pada  bos kami. Kemudian bos beritahu yang Maria dah berhenti. Kami semua lega lalu senyum. Sekarang dah tak ada sesiapa yang akan ganggu aku dan Hasif lagi.
Tibanya masa aku dan Hasif dirikan mahligai yang bahagia. Kami selamat diijabkabul. Alhamdulillah, aku bersyukur dan berterima kasih pada Allah. Sekarang aku bahagia dengan Hasif. Ni la yang di namakan SYURGA CINTA …..


*************************************************
> Kisah ney aku karang sendiri ngn otak aku ney tau, xdk kena mengena ngn spa2 k, juz my nukilan <

By nuranisafiqahahmadroslee(26nov2010_2.15pm)

♥TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY ANIS♥